Editha

Editha

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 244]

Pasta jajeczna do mini kanapek lub jaj

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Bardzo prosta w przygotowaniu pasta.

Pasta jajeczna do mini kanapek lub jaj Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Pasta jajeczna do mini kanapek lub jaj

 

Sposób przygotowania:

Pasta jajeczna do mini kanapek lub jaj
Jajka gotujemy na twardo w osolonej wodzie. Ugotowane jajka studzimy w zimnej wodzie, i obieramy ze skorupek. Obrane jajka przekrajamy wzdłuż i delikatnie łyżeczką wyjmujemy żółtka. Żółtka rozgniatamy widelcem, dodajemy do nich sól, pieprz i majonez wymieszany z jogurtem. Całość mieszamy na jednolitą masę. Szczypiorek siekamy drobno i dodajemy do pasty. Gotową pastę wstawiamy do lodówki na ok 30 min, żeby smaki przeszły.
Pasta jajeczna do mini kanapek lub jaj
Ugotowane żółtka rozgniatamy dokładnie widelcem