Editha

Editha

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 244]

Pasta jajeczna Edzi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Bardzo szybki i prosty przepis na pyszną pastę idealną do kanapek.

Pasta jajeczna Edzi Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pasta jajeczna Edzi

 

  • 4 jajka
  • pół pęczka szczypiorku
  • sól
  • jogurt naturalny 3 łyżki
  • łyżeczka musztardy
  • pieprz
  • 2 plasterki wędliny

Sposób przygotowania:

Pasta jajeczna Edzi
Jajka zalać wodą, lekko posolić, gotować ok 10 min od momentu zagotowania się wody. Po ugotowaniu jajka ostudzić w zimnej wodzie, a następnie obrać, opłukać i pokroić w kostkę. Szczypiorek drobno pokroić i dodać do jajek. Wędlinę pokroić w drobną kostkę i dodać do reszty. Całość doprawić solą i pieprzem, dodać musztardę i jogurt. Wszystko dokładnie wymieszać, wstawić do lodówki na 15 min, żeby smaki przeszły. Podawać do świeżego chlebka z masłem.
Pasta jajeczna Edzi
Wcześniej ugotowane i obrane jajka kroimy w kostkę
Pasta jajeczna Edzi
Dodajemy pokrojony szczypiorek i przyprawiamy do smaku
Pasta jajeczna Edzi
Dodajemy wcześniej pokrojoną w kostkę wędlinę
Pasta jajeczna Edzi
Do całości dodajemy musztardy i jogurtu. Wszystko razem mieszamy.