anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Pasta jajeczna tuńczykiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pastę jajeczną można robić na dziesiątki przepisów ja bardzo lubię tą z tuńczykiem polecam na śniadanie.

Pasta jajeczna tuńczykiem

Składniki:

Pasta jajeczna tuńczykiem

 

  • 6 jaj
  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 1/2 cebuli
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 1 łyżeczka majonezu
  • Sól
  • Pieprz

 

Sposób przygotowania:

Pasta jajeczna tuńczykiem
Jaja włożyć do garnka zalać wodą i ugotować na twardo. Ostudzić i obrać. Żółtka włożyć do makutry dodać masło i ucierać na gładko dodawać pomału majonez i musztardę. Białka pokroić w kostkę i dodać do masy całość doprawić dodać pokrojoną w kostkę cebulę i odsączonego z sosu tuńczyka całość dokładnie wymieszać.