Sposób przygotowania:
Pasta jajeczna wg LIDZI
Jaja ugotowac na twardo, ostudzic, obrac ze skorupek i rozdrobnic np. za pomocą widelca.
Szczypiorek lub cebulkę drobno posiekac i dodac do jajek.
Wymieszac. Dodac majonez lub miękkie masło, przyprawy. (Jeśli ktoś lubi, to dla nadania ostrości może dodac łyżeczkę musztardy lub chrzanu.) Wyrobic widelcem na jednolitą masę. Podawac w małych miseczkach lub bezpośrednio na pieczywie.
Szczypiorek lub cebulkę drobno posiekac i dodac do jajek.
Wymieszac. Dodac majonez lub miękkie masło, przyprawy. (Jeśli ktoś lubi, to dla nadania ostrości może dodac łyżeczkę musztardy lub chrzanu.) Wyrobic widelcem na jednolitą masę. Podawac w małych miseczkach lub bezpośrednio na pieczywie.