LIDZIA

LIDZIA

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 329]

Pasta jajeczna wg LIDZI

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Dobry sposób na śniadanie lub kolację.

Pasta jajeczna wg LIDZI Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pasta jajeczna wg LIDZI

 

 

Sposób przygotowania:

Pasta jajeczna wg LIDZI
Jaja ugotowac na twardo, ostudzic, obrac ze skorupek i rozdrobnic np. za pomocą widelca.
Szczypiorek lub cebulkę drobno posiekac i dodac do jajek.
Wymieszac. Dodac majonez lub miękkie masło, przyprawy. (Jeśli ktoś lubi, to dla nadania ostrości może dodac łyżeczkę musztardy lub chrzanu.) Wyrobic widelcem na jednolitą masę. Podawac w małych miseczkach lub bezpośrednio na pieczywie.
Pasta jajeczna wg LIDZI
Drobno posiekany szczypiorek z cebulką do pasty jajecznej.
Pasta jajeczna wg LIDZI
Jajka ugotowane na twardo rozdrabniane za pomocą widelca.
Pasta jajeczna wg LIDZI
Łączenie majonezu z posiekanymi jajami na twardo i majonezem.