Babeczka35

Babeczka35

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1170]

Pasta jajeczna z chrzanową nutką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Prosta,tania i szybka w przygotowaniu pasta z jajek,do której chrzanu dodajemy według uznania.Ja uwielbiam podaną na świeżym pieczywie.Polecam na śniadanie lub kolację.

Pasta jajeczna z chrzanową nutką

Składniki:

Pasta jajeczna z chrzanową nutką

 

  • 5 jajek
  • 2 łyżeczki majonezu
  • sól i pieprz do smaku
  • szczypiorek ( według uznania )
  • chrzan ( według uznania )

Sposób przygotowania:

Pasta jajeczna z chrzanową nutką
1.Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy ze skorupek.Teraz trzemy na tarce o dużych oczkach. 2.Szczypiorek płuczemy,dokładnie osuszamy i drobno kroimy. 3.Do startych jajek dodajemy pokrojony szczypiorek,chrzan i majonez. 4.Całość dokładnie mieszamy i przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. 5.Pastę przed podaniem chłodzimy chwilę w lodówce.