Sposób przygotowania:
Pasta jajeczna z czosnkiem niedźwiedzim i pokrzywą
Jajka gotujemy na twardo w osolonej wodzie. Zimne obieramy i rozgniatamy na miazgę, można też zetrzeć je na tarce duże oczka.
Z pokrzywy odcinamy liście zalewamy je gorącą wodą o tem. około 85-90 stopni. Zimną pokrzywę odcedzamy i miksujemy - blendujemy.
Liście czosnku niedźwiedziego myjemy i także blendujemy tym razem z ząbkiem czosnku. Wszystko dodajemy do jajek, dodajemy majonez.
Dobrze mieszamy, solimy do smaku i doprawiamy pieprzem.
Z pokrzywy odcinamy liście zalewamy je gorącą wodą o tem. około 85-90 stopni. Zimną pokrzywę odcedzamy i miksujemy - blendujemy.
Liście czosnku niedźwiedziego myjemy i także blendujemy tym razem z ząbkiem czosnku. Wszystko dodajemy do jajek, dodajemy majonez.
Dobrze mieszamy, solimy do smaku i doprawiamy pieprzem.