slodkokwasnakuchnia1

slodkokwasnakuchnia1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 716]

Pasta jajeczna z ogórkiem

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Zapraszam na smaczną i chrupiącą dzięki ogórkom pastę jajeczną. Świetnie smakuje na świeżej bułeczce lub kromce chleba. Polecam

Pasta jajeczna z ogórkiem

Składniki:

Pasta jajeczna z ogórkiem

 

  • 3 jajka ugotowane na twardo
  • 2 łyżki majonezu
  • 4 średnie ogórki gruntowe
  • szczypta soli i pieprzu

Sposób przygotowania:

Pasta jajeczna z ogórkiem
Jajka obieramy ze skorupek oraz kroimy w kosteczkę i przekładamy do miseczki. Ogórki myjemy, odcinamy końcówki i kroimy w drobną kosteczkę oraz dokładamy do pokrojonych jajek.

Przyprawiamy solą oraz pieprzem oraz dodajemy majonez i mieszamy. Gotową pastę przechowujemy w lodówce. Można dodać szczypiorek. Smacznego