Sposób przygotowania:
Kotlety po swojsku
Filety z kurczaka myję, osuszam a następnie kroję wzdłuż, tak by powstało ok 6 dużych kotletów. Dokładnie rozbijamy tłuczkiem. Solę i pieprzę do smaku.
W miseczce łącze musztardę oraz majonez.
Każdy kotlet smaruję z obu stron. W jednej misce wysypuję bułkę tartą,w drugiej rozbijam jajka i dokładnie bełtam widelcem. Kotlety panieruję najpierw w jajku potem w bułce.
Smażę na oleju dokładnie rozgrzanym z obu stron na złoto.
W miseczce łącze musztardę oraz majonez.
Każdy kotlet smaruję z obu stron. W jednej misce wysypuję bułkę tartą,w drugiej rozbijam jajka i dokładnie bełtam widelcem. Kotlety panieruję najpierw w jajku potem w bułce.
Smażę na oleju dokładnie rozgrzanym z obu stron na złoto.
danielek