patunia87

patunia87

Złoty Ekspert
[Przepisów: 803]

Kotlety po swojsku

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Zapraszam na pyszne kotlety po swojsku a'la schabowe z kurczaka. Idealne do kanapek ale również na obiad.

Kotlety po swojsku

Składniki:

Kotlety po swojsku

 

  • 3 filety z kurczaka pojedyncze
  • Sól i pieprz do smaku
  • 3 łyżki musztardy ostrej
  • 3 łyżki majonezu tradycyjnego
  • Olej do smażenia
  • Bułka tarta do panierki
  • 3 jajka do panierowania

Sposób przygotowania:

Kotlety po swojsku
Filety z kurczaka myję, osuszam a następnie kroję wzdłuż, tak by powstało ok 6 dużych kotletów. Dokładnie rozbijamy tłuczkiem. Solę i pieprzę do smaku.

W miseczce łącze musztardę oraz majonez.

Każdy kotlet smaruję z obu stron. W jednej misce wysypuję bułkę tartą,w drugiej rozbijam jajka i dokładnie bełtam widelcem. Kotlety panieruję najpierw w jajku potem w bułce.

Smażę na oleju dokładnie rozgrzanym z obu stron na złoto.