Martyna12

Martyna12

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 303]

Marchewka z pomidorami do obiadu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Marchewka w tym wydaniu jest niezwykle uniwersalna.Soczysta, delikatna, aromatyczna i pyszna. Świetnie smakuje podana na ciepło jak i również na zimno. Gdy zostanie, następnego dnia można ją podgrzać na łyżce masła, lub odrobinie wody.

Marchewka z pomidorami do obiadu

Składniki:

Marchewka z pomidorami do obiadu

 

  • 1 kg. marchewki
  • 1 kg. mięsistych pomidorów
  • 2 łyżki masła klarowanego
  • 2 łyżki przecieru pomidorowego
  • 1 płaska łyżeczka soli
  • 1 płaska łyczeka pieprzu
  • 1/2 łyżeczki cukru

Sposób przygotowania:

Marchewka z pomidorami do obiadu
Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w kostkę.

Na patelni rozgrzać masło klarowane, smażyć pomidory do momentu aż się rozpadną.

W między czasie obraną marchewkę umyć, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, dodać do pomidorów.

Dusić na minimalnym gazie do miękkości marchwi.

W trakcie duszenia dołożyć przecier pomidorowy, doprawić solą, pieprzem i cukrem.

Wymieszać.

Tagi:

marchewka