Sposób przygotowania:
Marchewka z pomidorami do obiadu
Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w kostkę.
Na patelni rozgrzać masło klarowane, smażyć pomidory do momentu aż się rozpadną.
W między czasie obraną marchewkę umyć, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, dodać do pomidorów.
Dusić na minimalnym gazie do miękkości marchwi.
W trakcie duszenia dołożyć przecier pomidorowy, doprawić solą, pieprzem i cukrem.
Wymieszać.
Na patelni rozgrzać masło klarowane, smażyć pomidory do momentu aż się rozpadną.
W między czasie obraną marchewkę umyć, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, dodać do pomidorów.
Dusić na minimalnym gazie do miękkości marchwi.
W trakcie duszenia dołożyć przecier pomidorowy, doprawić solą, pieprzem i cukrem.
Wymieszać.