2milutka

2milutka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1493]

Pasta jajeczna z prażoną cebulką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 11

Moja rodzina uwielbia takie pasty do smarowania domowego pieczywa,często ją robię z różnymi dodatkami tym razem z prażoną cebulką.

Pasta jajeczna z prażoną cebulką Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Pasta jajeczna z prażoną cebulką

 

  • 6 jaj
  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 2 łyżki prażonej cebulki
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżeczka musztardy łagodnej
  • 1 łyżeczka śmietany 18%
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Pasta jajeczna z prażoną cebulką
Jajka gotuję w osolonej wodzie na twardo.Studzę obieram ze skorupek, ścieram na tarce jarzynowej o dużych oczkach, tuńczyka osączam z zalewy, rozdrabniam dodaję do jajek doprawiam do smaku solą i pieprzem, mieszam ze śmietaną majonezem oraz musztardą dodaję prażoną cebulkę,całość rozcieram na pastę łyżką.Schładzam w lodówce. Życzę smacznego!
Pasta jajeczna z prażoną cebulką
jajka ścieramy dodajemy tuńczyka mieszamy
Pasta jajeczna z prażoną cebulką
doprawiamy do smaku solą pieprzem dodajemy cebulę majonez mieszamy