Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Pasta jajeczna z chrzanem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pasta jajeczna z chrzanem króluje u nas w okresie świąt Wielkanocnych ale uwielbiamy ją przez cały rok

Pasta jajeczna z chrzanem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pasta jajeczna z chrzanem

 

  • 3-4 jajka
  • 1 pęczek zielonej cebulki lub szczypiorku
  • 1 łyżeczka chrzanu
  • 1 łyżeczka majonezu lub jogurtu greckiego
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Pasta jajeczna z chrzanem
Jajka gotujemy na twardo, studzimy, a następnie obieramy z łupin. Następnie obrane jajka drobno siekamy bądź rozdrabniamy w blenderze.

Zieloną cebulkę bądź szczypiorek drobno siekamy, dodajemy do jajek - mieszamy.

Dodajemy majonez (lub jogurt) oraz chrzan, doprawiamy do smaku solą i pieprzem, mieszamy.
Pasta jajeczna z chrzanem
Jajka gotujemy na twardo, studzimy, a następnie obieramy z łupin. Następnie obrane jajka drobno siekamy bądź rozdrabniamy w blenderze.
Pasta jajeczna z chrzanem
Zieloną cebulkę bądź szczypiorek drobno siekamy, dodajemy do jajek - mieszamy.
Pasta jajeczna z chrzanem
Dodajemy majonez (lub jogurt) oraz chrzan
Pasta jajeczna z chrzanem
doprawiamy do smaku solą i pieprzem, mieszamy.