bryndzia

bryndzia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 45]

Pasta jajeczna z rzeżuchą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Ta pasta idealnie pasuję jako dodatek do pieczywa na śniadanie lub kolację. Robi się ją szybko, nie wymaga zbyt wielu składników.

Pasta jajeczna z rzeżuchą

Składniki:

Pasta jajeczna z rzeżuchą

 

  • 5 jajek
  • 7 marynowanych pieczarek
  • 2 łyżki posiekanej rzeżuchy
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Pasta jajeczna z rzeżuchą
Jajka gotuję na twardo, studzę i obieram ze skorupek. Następnie ścieram na tarce o grubych oczkach.

Do startych jajek ścieram marynowane pieczarki, dodaję majonez, jogurt naturalny, posiekaną rzeżuchę, całość mieszam.

Pastę przyprawiam do smaku solą i pieprzem, mieszam. Schładzam w lodówce co najmniej 2 godziny.