kuchenny świat

kuchenny świat

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1431]

Pasta jajeczna z rzodkiewką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczna pasta jajeczna z dodatkiem chrupiącej rzodkiewki i cebulki oraz szypiorku. Polecam na kanapki.

Pasta jajeczna z rzodkiewką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pasta jajeczna z rzodkiewką

 

  • 3 jajka ugotowane na twardo
  • 1 mały pęczek rzodkiewek
  • 1 cebula dymka ze szczypiorkiem
  • 2 - 3 łyżki majonezu
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Pasta jajeczna z rzodkiewką
Jajka obieramy ze skorupek i kroimy w kosteczkę. Rzodkiewki odrywamy od liści i dokładnie myjemy, osuszamy z wody i kroimy w drobną w kosteczkę. Cebulę czyścimy i obieramy z łusek, kroimy na drobno razem ze szczypiorkiem.

Pokrojone składniki pasty przekładamy do miski i dodajemy majonez oraz doprawiamy do smaku. Mieszamy.
Pasta jajeczna z rzodkiewką
Obrane ze skorupek jajka kroimy w kosteczkę.
Pasta jajeczna z rzodkiewką
Umyte i osuszone rzodkiewki kroimy w kosteczkę.
Pasta jajeczna z rzodkiewką
Obraną cebulę i szczypiorek kroimy na drobno.
Pasta jajeczna z rzodkiewką
Wszystkie składniki wkładamy do miski i mieszamy.