kuchenny świat

kuchenny świat

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1431]

Pasta z awokado, jajek i ogórków kiszonych

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczna pasta do chleba z dodatkiem ogórków kiszonych. Najlepiej smakuje na domowym pieczywie. Polecam.

Pasta z awokado, jajek i ogórków kiszonych Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pasta z awokado, jajek i ogórków kiszonych

 

Sposób przygotowania:

Pasta z awokado, jajek i ogórków kiszonych
Ogórki kiszone ścieramy na tarce o małych oczkach i przekładamy na cedzak, odciskamy sok. Awokado kroimy i usuwamy pestkę oraz skórkę, rozgniatamy widelcem, skrapiamy sokiem z cytryny. Czosnek obieramy z łusek i kroimy w drobną kosteczkę. Jajka obieramy ze skorupek i kroimy w kosteczkę.

Wszystkie składniki pasty przekładamy do miski i mieszamy.
Pasta z awokado, jajek i ogórków kiszonych
Starte i odciśnięte z soku ogórki kiszone.
Pasta z awokado, jajek i ogórków kiszonych
Pokrojone w drobną kosteczkę ugotowane jajka.
Pasta z awokado, jajek i ogórków kiszonych
Obrane ze skórki awokado rozgniatamy widelcem.
Pasta z awokado, jajek i ogórków kiszonych
Składniki na pastę wkładamy do miski i mieszamy.