migotka28

migotka28

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1184]

Pasta jajeczna z tuńczykiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Zamiast wędlin na kanapkach doskonale sprawdzają się różne pasty. Są bardzo proste w przygotowaniu i można łączyć rożne składniki. Ja polecam połączenie jajek i tuńczyka.

Pasta jajeczna z tuńczykiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pasta jajeczna z tuńczykiem

 

  • 5 jajek
  • 1 puszka tuńczyka w kawałkach
  • 2-3 łyżki majonezu lub jogurtu
  • sól,pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Pasta jajeczna z tuńczykiem
Jajka ugotować na twardo, wystudzić i obrac ze skorupek.

Tuńczyka osączyć z zalewy i przełożyć do rozdrabniacza.

Dodać pokrojone na kawałki jajka oraz majonez lub jogurt. Wszystko zmiksować na gładka masę.

Do smaku doprawic sola i pieprzem. Gdy nie mamy rozdrabniacza czy blendera można po prostu tuńczyka rozdrobnić widelcem a jajka zetrzeć na tarce o grubych oczkach i wszystko wymieszać.

Gotową pastę podawać z ulubionym pieczywem.
Pasta jajeczna z tuńczykiem
Jajka ugotować na twardo, wystudzić i obrac ze skorupek.
Pasta jajeczna z tuńczykiem
Tuńczyka osączyć z zalewy i przełożyć do rozdrabniacza.
Pasta jajeczna z tuńczykiem
Ugotowane i obrane jajka pokroić na mniejsze kawałki.
Pasta jajeczna z tuńczykiem
Wszystko zmiksować na gładka masę. Do smaku doprawic sola i pieprzem.

Tagi:

pasta