reanja

reanja

Złoty Ekspert
[Przepisów: 627]

Pasta jajeczna z wędliną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Lubicie pasty? ja bardzo i to tak na równi z sałatkami- można wykorzystać resztki zalęgające w lodówce, lub przemycić coś nielubianego.

Pasta jajeczna z wędliną

Składniki:

Pasta jajeczna z wędliną

 

  • 3 jajka
  • 200 g wędliny wędzonej
  • 1/2 cebuli
  • 1/2 papryki świeżej
  • 2-3 łyżki majonezu ( można pół na pół z jogurtem greckim)
  • 1/2 płaskiej papryki słodkiej w proszku
  • czosnek suszony do smaku
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Pasta jajeczna z wędliną

przygotowanie

Pasta jajeczna z wędliną
można też zmiksować mocnym blenderem, lub drobno posiekać

Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy.

Jajka, paprykę, wędlinę i cebulę mielimy w maszynce do mięsa

przygotowanie

Pasta jajeczna z wędliną
majonez częściowo można zastąpić jogurtem i mocniej przyprawić

Dodajemy paprykę słodką i majonez- mieszamy

Doprawiamy solą pieprzem, czosnkiem

Pastę wkładamy do lodówki na minimum 3 godziny, żeby się schłodziła i przegryzła:).

Smacznego :)