bogusia82

bogusia82

Złoty Ekspert
[Przepisów: 873]

Pasta jajeczna z zielonym groszkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Pasta jest smaczna i sycąca. Często przyrządzam ja na śniadanie lub kolację i podaję ze świeżym pieczywem.

Pasta jajeczna z zielonym groszkiem

Składniki:

Pasta jajeczna z zielonym groszkiem

 

 

  • 3/4 szklanki zielonego groszku

 

  • 3-4 łyżki majonezu

 

Sposób przygotowania:

Pasta jajeczna z zielonym groszkiem
Jajka wkładamy do rondla, zalewamy wodą, dodajemy niewielką ilość soli i gotujemy do miękkości, studzimy. Obrane przekładamy do miski.

Groszek przekładamy do rondla, zalewamy wodą, gotujemy do miękkości, odcedzamy, studzimy i dodajemy do jajek. Dodajemy majonez, miksujemy wszystko na gładką masę za pomocą blendera.

Doprawiamy do smaku solą i pieprzem, mieszamy.