Lukrecja_27

Lukrecja_27

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 121]

Pasta jajeczna z żółtym serem i porem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Szybka, smaczna i nie zawodna pasta na kanapki.

Pasta jajeczna z żółtym serem i porem

Składniki:

Pasta jajeczna z żółtym serem i porem

 

  • 10 jajek
  • 100 g żółtego sera
  • 1 mały por
  • 2 łyżki majonezu
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Pasta jajeczna z żółtym serem i porem
Jajka gotujemy na twardo. Obieramy ze skorupek i przekładamy do miski. Miażdżymy tłuczkiem do ziemniaków lub widelcem. Pora myjemy i kroimy drobno razem z zieloną częścią, bez liści. Żółty ser trzemy na drobnej tarce. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Dodajemy 2 łyżki majonezu lub więcej zależy jak wolimy. Ponownie mieszamy do połączenia się składników. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Wstawiamy do lodówki na około 2 godziny aby pasta nabrała smaku.