Annisa

Annisa

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 116]

Pasta jajeczna ze szczypiorkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Łatwa i szybka pasta jajeczna, idealnie pasuje do bagietki lub bułki. Świetnie drugie śniadanie dla ucznia.

Pasta jajeczna ze szczypiorkiem

Składniki:

Pasta jajeczna ze szczypiorkiem

 

  • 8 jajek
  • pęczek szczypiorku
  • 4 łyżki majonezu
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Pasta jajeczna ze szczypiorkiem
Jajka ugotować na twardo w osolonej wodzie, ostudzić. Obrać ze skorupek i pokroić w drobną kostkę. Szczypiorek poszatkować i dodać do jajek. Następnie dodać majonez. Doprawić solą i pieprzem. Całość dobrze wymieszać. Przechowywać w lodówce. Idealnie smakuje z pumperniklem i rzodkiewką. Jeśli ktoś lubi, można dodać odrobinę słodkiej papryki.