Sposób przygotowania:
Pasta jajeczna ze szczypiorkiem i szynką
Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy na ćwiartki.
Szczypiorek myjemy i drobno siekamy, szynkę kroimy w kostkę.
Łączymy jajka ze szczypiorkiem i szynką, dodajemy majonez i za pomocą blendera lub rozdrabniacza robimy gładką pastę. Im więcej damy majonezu tym bardziej będzie kremowe, a im więcej szczypiorku tym będzie bardziej ostre. Możemy ewentualnie doprawić do smaku solą czy pieprzem, ale moim zdaniem nie jest to konieczne.
Podajemy z pieczywem, świeżym lub z grzankami
Szczypiorek myjemy i drobno siekamy, szynkę kroimy w kostkę.
Łączymy jajka ze szczypiorkiem i szynką, dodajemy majonez i za pomocą blendera lub rozdrabniacza robimy gładką pastę. Im więcej damy majonezu tym bardziej będzie kremowe, a im więcej szczypiorku tym będzie bardziej ostre. Możemy ewentualnie doprawić do smaku solą czy pieprzem, ale moim zdaniem nie jest to konieczne.
Podajemy z pieczywem, świeżym lub z grzankami