Koper

Koper

Złoty Ekspert
[Przepisów: 677]

Pasta jajeczna ze szczypiorkiem i szynką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pasta idealna do świeżego pieczywa i chrupiących tostów

Pasta jajeczna ze szczypiorkiem i szynką Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Pasta jajeczna ze szczypiorkiem i szynką

 

  • 2 jajka
  • 2 plasterki szynki
  • 1/2 pęczka szczypiorku
  • czubata łyżka majonezu

Sposób przygotowania:

Pasta jajeczna ze szczypiorkiem i szynką
Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy na ćwiartki.
Szczypiorek myjemy i drobno siekamy, szynkę kroimy w kostkę.
Łączymy jajka ze szczypiorkiem i szynką, dodajemy majonez i za pomocą blendera lub rozdrabniacza robimy gładką pastę. Im więcej damy majonezu tym bardziej będzie kremowe, a im więcej szczypiorku tym będzie bardziej ostre. Możemy ewentualnie doprawić do smaku solą czy pieprzem, ale moim zdaniem nie jest to konieczne.
Podajemy z pieczywem, świeżym lub z grzankami
Pasta jajeczna ze szczypiorkiem i szynką
Jajka kroimy na ćwiartki, szczypiorek i szynkę drobno kroimy
Pasta jajeczna ze szczypiorkiem i szynką
Po dodaniu majonezu miksujemy wszystkie składniki na gładką pastę