kuchenny świat

kuchenny świat

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Pasta jajeczna ze szczypiorkiem

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Zapraszam na smaczną jajeczną pastę do pieczywa. Pastę przygotowałam z dodatkiem majonezu, jogurtu i szczypiorku. Polecam.

Pasta jajeczna ze szczypiorkiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pasta jajeczna ze szczypiorkiem

 

  • 3 jajka
  • 2 łyżki pokrojonego szczypiorku
  • 1 łyżka jogurtu
  • 1 łyżka majonezu
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Pasta jajeczna ze szczypiorkiem
Jajka obieramy ze skorupek i kroimy w drobną kosteczkę. Szczypiorek myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem, kroimy na bardzo drobno.

Do miski przekładamy pokrojone jajka i szczypiorek ( trochę zostawiamy do dekoracji ), dodajemy majonez i jogurt, sól i pieprz. Mieszamy.

Przed podaniem schładzany i dekorujemy pokrojonym szczypiorkiem.
Pasta jajeczna ze szczypiorkiem
Ugotowane jajka ostrożnie obieramy ze skorupek.
Pasta jajeczna ze szczypiorkiem
Umyty i osuszony szczypiorek kroimy na drobno.
Pasta jajeczna ze szczypiorkiem
Obrane ze skorupek jajka kroimy w drobną kosteczkę.
Pasta jajeczna ze szczypiorkiem
Wszystkie składniki wkładamy do miski i mieszamy.