Sposób przygotowania:
Mielone z cukiniąETAP 1
Cukinie ścieramy na tarce o grubych oczkach. Startą delikatnie nasalamy i pozostawiamy na około 10-15 minut.
ETAP 2
Między czasie mięso przekładamy do miski. Dodajemy do niego jajko, starty na tarce ser, drobno pokrojoną cebulę, posiekaną natkę pietruszki, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz bułkę tartą.
ETAP 3
Umieszczone w misce składniki mieszamy dodając przyprawy do smaku. Do tak przygotowanej mięsnej masy dodajemy odciśniętą cukinię. Całość ponownie mieszamy.
ETAP 4
Z przygotowanej masy formujemy zgrabne kotleciki.
ETAP 5
Uformowane obtaczamy w bułce tartej. Tak przygotowane smażymy na rozgrzanym oleju z dwóch stron do zrumienienia. Gotowe odsączamy na papierowym ręczniku i podajemy.
SylaUla