VioletoweKucharzenie

VioletoweKucharzenie

Złoty Ekspert
[Przepisów: 789]

Pasta jajeczna ze szczypiorkiem i musztardą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Nie musimy kupować gotowych past jajecznych. Takie cudo możemy zrobić sami w domu. Przygotowanie zajmuje kilka minut (nie licząc gotowania jajek). Ale te możemy nagotować wcześniej. Z domowym pieczywem pasta jest po prostu rewelacyjna!

Pasta jajeczna ze szczypiorkiem i musztardą

Składniki:

Pasta jajeczna ze szczypiorkiem i musztardą

 

  • 4 jajka
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 1,5 łyżeczki musztardy sarepskiej
  • 1,5 łyżki majonezu
  • 1 biała cebulka
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Pasta jajeczna ze szczypiorkiem i musztardą
Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupek. Jajka możemy bardzo drobno posiekać nożem, ale możemy też je zmiksować w blenderze.

Wszystko zależy jaka pastę chcemy uzyskać - gładką czy z wyczuwalnymi kawałkami jajek.

Do zmiksowanych jajek dodajemy musztardę, majonez i posiekany szczypiorek.

Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Ponownie mieszamy.