kuchenny świat

kuchenny świat

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1268]

Pasta jajeczno - łososiowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Zapraszam na smaczną pastę do pieczywa. Przygotowana z jajek, wędzonego łososia z dodatkiem cebulki, serka i majonezu. Polecam.

Pasta jajeczno - łososiowa Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pasta jajeczno - łososiowa

 

  • 3 ugotowane na twardo jajka
  • 100 g wędzonego łosiosia
  • 100 g serka naturalnego
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 cebula dymka
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Pasta jajeczno - łososiowa
Jajka obieramy ze skorupek i kroimy w kosteczkę, przekładamy do miski. Wędzonego łososia kroimy w kostkę i dokładamy do miski z pokrojonymi jajkami.

Cebulkę czyścimy i kroimy w kosteczkę. Szczypiorek myjemy i osuszamy, kroimy na drobno i wkładamy do miski. Dodajemy pozostałe składniki i doprawiamy do smaku. Mieszamy.
Pasta jajeczno - łososiowa
Ugotowane jajka obieramy i kroimy w kosteczkę
Pasta jajeczno - łososiowa
Wędzonego łososia przekładamy na deskę i kroimy.
Pasta jajeczno - łososiowa
Cebulkę obieramy i kroimy w kosteczkę, a szczypiorek kroimy na drobno
Pasta jajeczno - łososiowa
Wkładamy wszystkie składniki do miski i mieszamy.