Sposób przygotowania:
Kruche ciasto bez jajek z dżemem lub owocamiCiasto:
W misce należy umieścić mąkę, dodać cukier, proszek do pieczenia, aromat i kawałki schłodzonego masła lub margaryny. Wszystko razem zagnieść do połączenia się składników na gładkie ciasto. Następnie ciasto podzielić na 2 części, a mianowicie: 1/3 oraz 2/3.
Przed pieczeniem:
Dno blaszki wyłożonej papierem dopieczenia wyłożyć większą częścią ciasta, które należy posmarować dżemem lub obłożyć owocami.
Następnie na nadzienie "poskubać" resztę ciasta (1/3).
Pieczenie:
Ciasto piec w rozgrzanym piekarniku przez około 40-45 minut w temperaturze 180 stopni.
Ciasto po ostudzeniu opcjonalnie posypać cukrem pudrem.
biedroneczki
mocsłodkości
Czekoladka 2