eliza5519

eliza5519

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 117]

Pasta jajeczno - pomidorowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

pyszna pasta jajeczna z odrobinką keczupu idealnie pasuje do kanapek, a nawet jako farsz do wielkanocnych jajek.

Pasta jajeczno - pomidorowa Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Pasta jajeczno - pomidorowa

 

  • 2 jajka
  • pieprz i sól
  • 2 lyżeczki keczupu
  • 3 lyżeczki małe posiekanej cebulki
  • 4 lyżeczki majonezu

Sposób przygotowania:

Pasta jajeczno - pomidorowa
Ugotuj jajka i obierz je ze skorupki. Wyjmij z nich żółtka i włóż je do małej miseczki dodając doniej keczup majonez i trzy łyżeczki drobniutko posiekanej wcześniej cebulki. Dopraw wszystkie składniki do smaku pieprzem i solą. Dokladnie mieszaj do momentu uzyskania gładkiej konsystencji. Tak gotową pastę jajeczno - keczupową możemy podawać z kanapkami, wędlinami oraz jako farsz do wielu potraw. Jest to idealny dodatek do wielu posilkow. Smacznego!!!
Pasta jajeczno - pomidorowa
Żółtka wyjmujemy z jajek i dodajemy do nich kolejne składniki.
Pasta jajeczno - pomidorowa
dodajemy cebulę, majonez i keczup. Całość dokladnie mkieszamy.