ami91

ami91

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 273]

Pasta jajek na kanapkę

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pasta kanapkowa z jajek. Szybka, prosta i smaczna :)

Pasta jajek na kanapkę Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pasta jajek na kanapkę

 

  • 3 jajka
  • 3 łyżki majonezu kielecki
  • 2 łyżki śmietany 18 %
  • łyżka siekanej pietruszki
  • sól pieprz

Sposób przygotowania:

Pasta jajek na kanapkę
Jajka zalewam zimną wodą dodaje pół łyżki soli żeby nie pękły i gotuje 12 minut od momentu zagotowania się wody. Odcedzam i zalewam zimną wodą, odstawiam. Obieram ze skorupek i scieram na tarce o drobnych oczkach. Dodaję majonez i śmietanę. Mieszam i dodaję siekaną pietruszkę. Doprawiam do smaku solą i pieprzem. Idealna na na bułce z masłem :)
Pasta jajek na kanapkę
Jajka gotuję średnio 12 minut w wodzie o temp 80 stopni
Pasta jajek na kanapkę
Zimne jajka scieram na tarce o drobnych oczkach
Pasta jajek na kanapkę
Dodaję śmietane majonez przyprawia do smaku i daje pietruszke