anula250

anula250

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 213]

Pasta jejeczno-paprykowa.

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Super pasta kanapkowa. Polecam.

Pasta jejeczno-paprykowa.

Składniki:

Pasta jejeczno-paprykowa.

 

Sposób przygotowania:

Pasta jejeczno-paprykowa.
Paprykę należy dokładnie umyć, pozbyć się gniazda nasiennego i dusić na rozgrzanej patelni, aż papryka zmięknie. Jajka należy wyparzyć i ugotować na twardo w osolonej wodzie. Por należy dokładnie umyć, pokroić w półksiężyce, wyłożyć na sito i sparzyć wrzątkiem. Do wysokiego naczynia wrzucić paprykę i zmiksować, następnie posiekać drobno jajka, dodać sparzonego wcześniej pora. Wszystko doprawić do smaku pieprzem i solą, dolać ocet, następnie wszystko dokładnie wymieszać z majonezem.
Smacznego :)