slodkieokruszki

slodkieokruszki

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 84]

Pasta kanapkowa (ser, jajka, por)

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Dziś szybka, pyszna i naprawdę prosta w przygotowaniu pasta kanapkowa. Tym razem polecam Wam pyszną pastę z porem, jajkiem i żółtym serem. Jak zawsze prosto i smacznie.

Pasta kanapkowa (ser, jajka, por)

Składniki:

Pasta kanapkowa (ser, jajka, por)

 

  • 2 łyżki posiekanego pora (około 20 g pora)
  • około 45 g żółtego sera np. Edamskiego
  • 2 jajka
  • 2 łyżki majonezu
  • sól do smaku

Sposób przygotowania:

Pasta kanapkowa (ser, jajka, por)
Pora drobno kroję, wrzucam do miski, solę po wierzchu (nie za mocno) i odstawiam na około 5-10 minut. 

Do pora ścieram na drobnych oczkach żółty ser, następnie dodaję ugotowane i pokrojone w kosteczkę jajka oraz majonez. Całość mieszam, próbuję i opcjonalnie doprawiam. 

Podaję z ulubionym pieczywem. Smacznego.