Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Pasta kanapkowa z awokado

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Prosta i szybka w przygotowaniu pasta kanapkowa. Wpadłam na jej pomysł robiąc przegląd lodówki. Polecam na szybkie i zdrowe śniadanie

Pasta kanapkowa z awokado Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Pasta kanapkowa z awokado

 

  • 1 awokado
  • 100 g twarożku ziołowego typu Almette
  • 2 łyżki oleju orzechowego
  • 1 mały ząbek czosnku
  • Sól i pieprz biały do smaku
  • 0,5 łyżeczki suszonego koperku

Sposób przygotowania:

Pasta kanapkowa z awokado
Awokado przekroić na pół, wyjąć pestkę. Łyżką wyjąć miąższ i wrzucić do miski. Dodać twarożek ziołowy, wlać olej z orzechów włoskich. Rozgnieść widelcem.

Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę. Do awokado z twarożkiem dodać czosnek, sól, pieprz i suszony koperek (można użyć świeżego lub mrożonego).

Całość wymieszać dokładnie. Pastę przełożyć do miseczki, podawać ze świeżym domowym pieczywem
Pasta kanapkowa z awokado
obrane awokado, pozbawione pestki wrzucamy do miski
Pasta kanapkowa z awokado
dodajemy twarożek, przyprawy, olej i mieszamy