szpileczka

szpileczka

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1249]

Pasta kanapkowa z fasoli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Pożywna pasta kanapkowa, której głównym składnikiem jest biała fasola z puszki. Ziarna sezamu całości nadają oryginalnego smaku.

Pasta kanapkowa z fasoli Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pasta kanapkowa z fasoli

 

Sposób przygotowania:

Pasta kanapkowa z fasoli
Fasolę białą odcedzamy z zalewy z puszki i przekładamy do miseczki. Pora kroimy na drobne kawałeczki. Pora przekładamy do fasoli i całość posypujemy ziarnami sezamu. Całość rozgniatamy widelcem, lub jeśli wolimy gładszą konsystencje to miksujemy wszystko. Natkę pietruszki myjemy i drobno siekamy, po czym dodajemy do pasty, dodajemy również oliwę. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
Pasta kanapkowa z fasoli
Etap 1 Odcedzoną z zalewy fasole przekładamy do miski
Pasta kanapkowa z fasoli
Etap 2 Pora myjemy a następnie bardzo drobno siekamy
Pasta kanapkowa z fasoli
Etap 3 Pora dodajemy do przygotowanej fasolki
Pasta kanapkowa z fasoli
Etap 4 Dodajemy zoarna sezamu i rozgniatamy