iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Pasta kanapkowa z grochu

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Wegetariańska pasta z grochu - na chlebek na zdrowie. Nie tylko dla wegetarian, dużo zdrowia, fajny smak idealne na każde pieczywo - do tego kawałek pomidorka, ogórka kiszonego czy papryki, czy trzeba coś więcej.

Pasta kanapkowa z grochu

Składniki:

Pasta kanapkowa z grochu

 

  • 1/2 kg suchego grochu

 

  • 1 cebula

 

 

 

 

  • 2 łyżki oleju

 

 

 

  • majeranek 2 łyżeczki

Sposób przygotowania:

Pasta kanapkowa z grochu
Groch moczymy najlepiej całą noc. Następnie gotujemy go do miękkości z dodatkiem liścia laurowego i ziela angielskiego. Miękki groch odstawiamy.

Cebule siekamy drobno podsmażamy na oleju dodajemy wyciśnięty czosnek. Do blendera dajemy ugotowany groch i podsmażoną cebulę. Blendujemy na jednolitą masę. Doprawiamy solą, pieprzem i majerankiem do smaku.