gosia47-47

gosia47-47

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 849]

Jajka faszerowane papryką, porą i groszkiem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Bardzo dobry pomysł na przystawkę dla gości. Polecana w szczególności podczas świąt Wielkanocnych, ale można je robić cały rok.

Jajka faszerowane papryką, porą i groszkiem

Składniki:

Jajka faszerowane papryką, porą i groszkiem

 

  • 6 jajek
  • 1/2 pory
  • 1/3 słoiczka marynowanej papryki czerwonej
  • 1 łyżka zielonego groszku
  • pieprz
  • 2 łyżki majonezu

Sposób przygotowania:

Jajka faszerowane papryką, porą i groszkiem
Jajka ugotować w lekko osolonej wodzie. Następnie ostudzić i pozbawić skorupki. Przeciąć wzdłuż na pół. Wyjąć żółtka i wstawić do miski.

Porę poszatkować, paprykę czerwoną marynowaną pokroić w kosteczkę. Wszystko wrzucić do miski z żółtkami, dodać łyżkę zielonego groszku, pieprz i majonez. Całość dokładnie wymieszać.

Przygotowaną masą napełniać dziurki w jajkach. Udekorować rzeżuchą.