iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Pasta kanapkowa z soczewicy z papryką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Fajna pasta do pieczywa chrupkiego na tosty dla wegetarian i nie tylko

Pasta kanapkowa z soczewicy z papryką

Składniki:

Pasta kanapkowa z soczewicy z papryką

 

 

Sposób przygotowania:

Pasta kanapkowa z soczewicy z papryką
Soczewicę czerwona gotujemy ok 15 min .Odcedzamy ,studzimy i miksujemy . dodajemy sól pieprz do smaku . Papryki siekamy drobno i dodajemy do pasty .Mieszamy .Czosnek obieramy z łupki i wyciskamy do pasty .wszystko dobrze mieszamy . Podajemy jako smarowidło do tostów ,pieczywa chrupkiego .Bardzo zdrowe i niskokaloryczne .Pasta przed podaniem powinna postać z 15 min ,żeby składniki smaki połączyły się .