Myszata1993

Myszata1993

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 229]

Pasta z soczewicy

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pasta z soczewicy, idealnie sprawdzi się jako dodatek do kanapek, nadzienie do roladek z tortilii lub jako dip do warzyw

Pasta z soczewicy

Składniki:

Pasta z soczewicy

 

  • 1 puszka soczewicy
  • 10 pomidorów suszonych
  • 2 ząbki czosnku
  • po pół łyżeczki soli, pieprzu, oregano, papryki słodkiej
  • 1/4 łyżeczki chili

Sposób przygotowania:

Pasta z soczewicy
W blenderze zmiksować soczewicę z połową zalewy z puszki, dodać suszone pomidory, czosnek, sól, pieprz, oregano, paprykę słodką oraz odrobinę chili (w zależności od preferencji). Wszystkie składniki zmiksować na gładką masę, w razie konieczności dodać jeszcze odrobinę zalewy z soczewicy.

Pasta idealnie sprawdza się jako dodatek do kanapek