piotr20091991

piotr20091991

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 666]

Pasta kukurydziana

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pasta wyśmienicie smakuje na krakersach

Pasta kukurydziana

Składniki:

Pasta kukurydziana

 

  • 3 kolby kukurydzy
  • 1 stołowa łyżka cukru
  • 2 stołowe łyżki naturalnego jogurtu
  • 1 stołowa łyżka masła

Sposób przygotowania:

Pasta kukurydziana
Kolby kukurydzy gotujemy do miękkości pod przykryciem około 30 minut.Podczas gotowania dodajemy 1 stołową łyżkę cukru.Po ugotowaniu i odsączeniu z wody ziarenka ugotowanej kukurydzy miksujemy razem z 2 stołowymi łyżkami naturalnego jogurtu i 1 stołowa łyżka masła.Po zmiksowaniu pastą smarujemy krakersy.