Ania Hosz

Ania Hosz

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 198]

Pasta łososiowa z brzuszków

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Szybka i smaczna pasta do dużych i małych kanapek.

Pasta łososiowa z brzuszków

Składniki:

Pasta łososiowa z brzuszków

 

Sposób przygotowania:

Pasta łososiowa z brzuszków
Brzuszki obrać ze skóry. Rozdrobnić ugotowane na twardo jaja. Zetrzeć na tarce pół cebuli. Drobno pokroić ostrą papryczkę. Włożyć wszystkie składniki do rozdrabniacza i zmielić na gładką kremową masę. Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny a potem ponownie zmiksować. Pasta dobrze sprawdza się zarówno do smarowania małych koktajlowych kanapeczek jak i wielkich pajd chleba.