Sposób przygotowania:
Pasta łososiowa z czosnkiem
Łososia wędzonego (ja najczęściej używam łososia sałatkowego) posiekać z grubsza i przełożyć do rozdrabniacza lub blendera. Dodać 2-3 surowe żółtka oraz wyciśnięty ząbek czosnku (lub więcej - do smaku).
Dołożyć łyżkę kremu chrzanowego, ulubioną mieszankę ziołową oraz sporo świeżo zmielonego kolorowego pieprzu.
Zmiksować na krem, a w razie konieczności dodać nieco kremu chrzanowego.
Jeśli pastą jest dokładnie zmieloną na krem, idealnie nadaje się do wyciskania przez szprycę z dekoracyjną końcówką. Można nią pięknie przybrać kanapki, sałatki czy inne przystawki.
Dołożyć łyżkę kremu chrzanowego, ulubioną mieszankę ziołową oraz sporo świeżo zmielonego kolorowego pieprzu.
Zmiksować na krem, a w razie konieczności dodać nieco kremu chrzanowego.
Jeśli pastą jest dokładnie zmieloną na krem, idealnie nadaje się do wyciskania przez szprycę z dekoracyjną końcówką. Można nią pięknie przybrać kanapki, sałatki czy inne przystawki.