Sposób przygotowania:
Pstrąg łososiowy w sosie curry
Pstrąga myjemy, pozbawiamy skóry lub, jeśli ktoś woli, tylko oczyszczamy skórę. Rybę posypujemy solą i pieprzem, skrapiamy sokiem z cytryny.
Robimy sos:
Śmietankę łączymy z pastą curry, dodajemy posiekany koperek, sól, pieprz. Sos zagotowujemy.
Pstrąga umieszczamy w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym, polewamy sosem, zapiekamy ok. 20 min. w 180 st. C - ostatnie 10 min. Zapiekałam rybę pod przykryciem.
Podajemy z pieczonymi ziemniakami i surówką.
Robimy sos:
Śmietankę łączymy z pastą curry, dodajemy posiekany koperek, sól, pieprz. Sos zagotowujemy.
Pstrąga umieszczamy w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym, polewamy sosem, zapiekamy ok. 20 min. w 180 st. C - ostatnie 10 min. Zapiekałam rybę pod przykryciem.
Podajemy z pieczonymi ziemniakami i surówką.