Sposób przygotowania:
Paprykowa pieczona łopatka
1. Umyte i osuszone papierowym ręcznikiem mięso ponacinać lekko nożem. W nacięcia wcisnąć pokrojone na pół ząbki czosnku.
2. Składniki marynaty wymieszać, wrzucić łopatkę, dokładnie natrzeć. Odłożyć do lodówki na minimum pół godziny, a najlepiej na noc.
3. Mięso piec w naczyniu żaroodpornym lub na blasze wyłożonej folią aluminiową przez godzinę w piekarniku nagrzanym do 220 stopni.
Smacznego!
2. Składniki marynaty wymieszać, wrzucić łopatkę, dokładnie natrzeć. Odłożyć do lodówki na minimum pół godziny, a najlepiej na noc.
3. Mięso piec w naczyniu żaroodpornym lub na blasze wyłożonej folią aluminiową przez godzinę w piekarniku nagrzanym do 220 stopni.
Smacznego!