margolata

margolata

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 169]

Pasta makrelowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Własnoręcznie robione pasty smakują najlepiej.

Pasta makrelowa

Składniki:

Pasta makrelowa

 

  • makrela wędzona (średniej wielkości jak jest większa to robię z połowy)
  • 2-3 jajka
  • pół puszki kukurydzy
  • natka zielonej pietruszki
  • sól, pieprz
  • 2-3 łyżki majonezu

Sposób przygotowania:

Pasta makrelowa
Jajka gotujemy na twardo. Mięso makreli dokładnie oddzielamy od ości i rozdrabniamy do miski. Jajka kroimy s drobną kosteczkę, dodajemy pół puszki kukurydzy i posiekaną natkę pietruszki. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Wszystkie składniki łączymy z 2-3 łyżkami majonezu. Smacznego.