jaNina

jaNina

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1175]

Pasta mięsno-paprykowa.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Zamiast kiełbaski na chleb możesz przygotować pastę z chudego boczku i pasty paprykowej Podravka

Pasta mięsno-paprykowa. Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Pasta mięsno-paprykowa.

 

  • 1/2 kg chudego boczku wędzonego
  • 2 łyżki pasty paprykowej Ajvar Podravki
  • 1 łyżka słodkiej papryki w proszku
  • szczypta chili

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Pasta mięsno-paprykowa.
Boczek kroimy w paski i mielimy na drobnym sitku (możemy nawet 2 razy jeśli lubisz gładką) Dodajemy pastę Podravki Ajvar, słodką paprykę w proszku i szczyptę chili. Ilość dodanej papryczki chili zależy od tego, jak bardzo pikantną pastę lubimy. Mieszamy wszystko bardzo dokładnie, przekładamy do szklanego pojemniczka. Wstawiamy do lodówki. Możemy przechowywać pastę przez kilka dni. Pastę możesz rozsmarować na świeżym chlebie. Możesz również zastosować ją jako okrasa do ziemniaczków w ugotowanych w łupinach lub do kaszy .
Pasta mięsno-paprykowa.
Dodajemy pastę Podravki Ajvar, słodką paprykę w proszku i szczyptę chili.
Pasta mięsno-paprykowa.
Mieszamy wszystko bardzo dokładnie, przekładamy do szklanego pojemniczka.