Sposób przygotowania:
Ciuć-pajs pasta paprykowaprzygotowanie
Papryki myjemy i oczyszczamy z gniazd nasiennych, a następnie razem z czosnkiem mielimy w maszynce do mięsa.
Dodajemy sól, przecier pomidorowy, cukier, olej i gotujemy 20 minut
Do pulpy dodajemy liście laurowe i ziele angielskie gotujemy kolejne 10 minut.
Teraz dopiero dodajemy ocet i gotujemy kolejne 10 minut.
Można jeszcze doprawić, cukrem czy solą .
wyjmujemy liście laurowe i jak się da ziele angielskie.
Gorące przekładamy do wyparzonych słoików, oczyszczamy gwinty, zamykamy wyparzonymi zakrętkami i odwracamy do góry dnem do całkowitego ostudzenia.
Teraz moje zmiany:
Pulpę zmiksowałam blenderem, nie lubię takiej ziarnistej konsystencji, ale można ten krok ominąć.
Ci co tu wpadają, wiedzą, ze prawie wszystkie przetwory pasteryzuję i tak było i tym razem- gorące włożyłam do gorącej wody, a że słoiczki małe to 10 minut wystarczyło:)