BozenaMatuszczyk

BozenaMatuszczyk

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1611]

Pasta na chleb z makreli

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Polecam smaczną, szybką pastę z makreli. Pasą smaruje świeże pieczywo i smakowite śniadanko lub pyszna kolacja gotowa.

Pasta na chleb z makreli

Składniki:

Pasta na chleb z makreli

 

  • wędzona makrela 1 szt,
  • ogórki kiszone 2 -3 szt,
  • cebula 1 szt,
  • jajka 2,
  • musztarda 1 -2 łyżki,
  • majonezu według uznania,
  • sól i pieprz do smaku,

Sposób przygotowania:

Pasta na chleb z makreli
Makrele wędzoną obieramy dokładnie z ości i skóry.  Jajka gotujemy na twardo. Obraną cebulkę i ogórki drobno kroimy.

Do miski wkładamy makrelę, ogórki, cebulę i ugotowane, starte na tarce jajka. Dodajemy majonez, musztardę, doprawiamy solą i pieprzem do smaku.

Wszystko razem dokładnie mieszamy.

Gotową pastę smarujemy chlebek.