Sposób przygotowania:
Twarogowa pasta do kanapek
Ser rozetrzeć na masę lub przetrzeć przez sito.
Cebulę obrać, umyć, drobniutko posiekać.
Czosnek obrać, opłukać, posiekać i rozetrzeć z solą.
Masło utrzeć w misce, dodać czosnek, ucierając dodawać ser i cebulę.
Gdy powstanie jednolita, masa, wymieszać ze szczypiorkiem. Przyprawić do smaku solą i ew. białym świeżo mielonym pieprzem.
Przygotowaną masą smarować kromki chleba.
Można ozdobić również listkami sałaty.
Cebulę obrać, umyć, drobniutko posiekać.
Czosnek obrać, opłukać, posiekać i rozetrzeć z solą.
Masło utrzeć w misce, dodać czosnek, ucierając dodawać ser i cebulę.
Gdy powstanie jednolita, masa, wymieszać ze szczypiorkiem. Przyprawić do smaku solą i ew. białym świeżo mielonym pieprzem.
Przygotowaną masą smarować kromki chleba.
Można ozdobić również listkami sałaty.