Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Pasta ogórkowa na waflach

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

prosta, lekka ale pożywna przekąska :)

Pasta ogórkowa na waflach Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pasta ogórkowa na waflach

 

  • 2 jajka
  • 1 ogórek
  • Pęczek cienkiego szczypiorku
  • 2 łyżeczki majonezu
  • 0,5 opakowania wafli ryżowych
  • Sól i pieprz do smaku

 

Sposób przygotowania:

Pasta ogórkowa na waflach
Jajka gotujemy na twardo, obieramy z łupinek i pozostawiamy do wychłodzenia. Szczypiorek myjemy pod bieżącą wodą, a ogórka obieramy ze skórki. Szczypiorek musimy jak najdrobniej posiekać, a ogórka ścieramy na tarce na wąskich oczkach. Ostudzone jajka również ścieramy na tarce o tych samych otworach. Pokrojone składniki przekładamy do miseczki, dodajemy majonez oraz przyprawy do smaku – dokładnie mieszamy. Gotową pastę nakładamy równomiernie na wafle ryżowe, które dodatkowo dekorujemy plasterkiem ogórka i szczypiorkiem. Lekka przekąska gotowa.
Pasta ogórkowa na waflach
Przygotowujemy wszystkie potrzebne składniki...,./
Pasta ogórkowa na waflach
Szczypiorek musimy jak najdrobniej posiekać, a ogórka ścieramy na tarce
Pasta ogórkowa na waflach
Ostudzone jajka również ścieramy na tarce o tych samych otworach
Pasta ogórkowa na waflach
Pokrojone składniki przekładamy do miseczki, dodajemy majonez