Sposób przygotowania:
Pasta paprykowa
Paprykę dokładnie myjemy. Układamy na wyłożonej papierem do pieczenia blasze i wstawiamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika. Pieczemy 20-25 minut.
Po upieczeniu paprykę delikatnie przekładamy do garnka, nakrywamy pokrywką i studzimy. Gdy będzie zimna ściągamy skórkę i usuwamy gniazdo nasienne.
Miąższ przekładamy do pojemnika blendera, dodajemy lekko rozdrobniony ser feta i blendujemy do czasu połączenia składników. Podajemy ze świeżym pieczywem.
Po upieczeniu paprykę delikatnie przekładamy do garnka, nakrywamy pokrywką i studzimy. Gdy będzie zimna ściągamy skórkę i usuwamy gniazdo nasienne.
Miąższ przekładamy do pojemnika blendera, dodajemy lekko rozdrobniony ser feta i blendujemy do czasu połączenia składników. Podajemy ze świeżym pieczywem.