Sposób przygotowania:
Pasta pieczarkowa do pieczywka
Jajka ugotować na twardo. Dobrze ostudzić. Obrać ze skorupki. Cebulkę obrać, drobniutko posiekać i zeszklić na rozgrzanym oleju. Pieczarki oczyścić, większe obrać ze skórki i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Wrzucić do cebulki i usmażyć. Pieczarki są gotowe gdy zmniejszą swoją objętość przynajmniej o połowę. Zdjąć z ognia, doprawić solą, pieprzem i papryką. Wymieszać. Pozostawić do całkowitego wystygnięcia. Jajka zetrzeć na dużych oczkach. Dodać pokrojoną drobniuteńko papryczkę peperoni. Dodać zimne pieczarki, sól i pieprz do smaku i majonez. Dokładnie wymieszać i odstawić na co najmniej pół godziny, aby wszystko ładnie się zgrało:) Smacznego!