monikaT83

monikaT83

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1371]

Pasta pieczarkowa do pieczywka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Jak dla nie rewelacyjna pasta do smarowania, może być chlebek, bułeczka(najlepiej swojska:)) albo krakers,polecam:))

Pasta pieczarkowa do pieczywka Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pasta pieczarkowa do pieczywka

 

Sposób przygotowania:

Pasta pieczarkowa do pieczywka
Jajka ugotować na twardo. Dobrze ostudzić. Obrać ze skorupki. Cebulkę obrać, drobniutko posiekać i zeszklić na rozgrzanym oleju. Pieczarki oczyścić, większe obrać ze skórki i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Wrzucić do cebulki i usmażyć. Pieczarki są gotowe gdy zmniejszą swoją objętość przynajmniej o połowę. Zdjąć z ognia, doprawić solą, pieprzem i papryką. Wymieszać. Pozostawić do całkowitego wystygnięcia. Jajka zetrzeć na dużych oczkach. Dodać pokrojoną drobniuteńko papryczkę peperoni. Dodać zimne pieczarki, sól i pieprz do smaku i majonez. Dokładnie wymieszać i odstawić na co najmniej pół godziny, aby wszystko ładnie się zgrało:) Smacznego!
Pasta pieczarkowa do pieczywka
Pieczarki, oczyścić obrać i zetrzeć na dużych oczkach
Pasta pieczarkowa do pieczywka
Pieczarki usmażyć, doprawić i pozostawić do calkowitego wystygnięcia
Pasta pieczarkowa do pieczywka
jajko zetrzeć na dużych oczkach i dodać posiekana drobno papryczkę
Pasta pieczarkowa do pieczywka
Do jajek dodać pieczarki, majonez i przyprawy, wymieszać