goofy9

goofy9

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1117]

Pasta pomidorowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Pasta jest świetna jako dodatek do zapiekanek, pizzy oraz do makaronu

Pasta pomidorowa

Składniki:

Pasta pomidorowa

 

  • 3 kg pomidory
  • 2 łyżki ocet winny
  • 1/2 szklanka cukier
  • 2 sztuki cebula
  • 4 łyżki oliwa
  • 1 główka czosnek
  • 1 łyżeczka Sól

 

Sposób przygotowania:

Pasta pomidorowa
Pomidory dokładnie myjemy, a następnie sparzamy i usuwamy skórkę. Kroimy na kawałki. Cebulą siekamy, przekładamy do garnka z pomidorami i rozgotowujemy. Dodajemy ząbki czosnku. Całość miksujemy. Następnie dodajemy ocet, sól, oliwę, cukier. Zagotowujemy. Gorący sos przekładamy do wyparzonych słoików.