Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Pasta rybna z kiełkami rzodkiewki i warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Domowa pasta kanapkowa z wędzonej makreli oraz warzyw, które zostały mi po gotowaniu rosołu. Z dodatkiem kiełków rzodkiewki.

Pasta rybna z kiełkami rzodkiewki i warzywami Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pasta rybna z kiełkami rzodkiewki i warzywami

 

  • 1 makrela wędzona
  • 2 jajka
  • 30 gram kiełków rzodkiewki
  • 1 ugotowana marchewka
  • 1 ugotowana pietruszka
  • 1 łyżeczka majonezu
  • pieprz
  • ostra papryka

Sposób przygotowania:

Pasta rybna z kiełkami rzodkiewki i warzywami
Jajka gotujemy na twardo i zostawiamy do przestygnięcia.

Makrelę obieramy starannie z ości.

Wrzucamy jajka, gotowane warzywa oraz kiełki rzodkiewki do rozdrabniacza i blendujemy na gładką pastę.

Przekładamy masę do miski. Przyprawiamy do smaku świeżo zmielonym pieprzem i solą, dodajemy majonez i dokładnie mieszamy.
Pasta rybna z kiełkami rzodkiewki i warzywami
Wędzoną makrelę obieramy starannie z ości.
Pasta rybna z kiełkami rzodkiewki i warzywami
Jajka oraz ugotowane warzywa blendujemy w rozdrabniaczu.
Pasta rybna z kiełkami rzodkiewki i warzywami
Dodajemy kiełki rzodkiewki i znów blendujemy.